سبد خرید خالی است
نویسنده:مجی کالا
۱۳۹۸/۱۰/۲
بازدید: ۸۶۷
تلویزیون سامسونگ بهتر است یا تلویزیون ال جی
این سوالی است که برای بسیاری از خریداران و کاربران تلویزیون پیش می آید و متاسفانه جواب دقیقی برای این سوال وجود ندارد. ولی در این نوشته تمام جوانب تلویزیون های ال جی و سامسونگ را مورد بررسی قرار می دهیم. تلویزیون های موجود در بازار یا LED، یا LED NanoCell، LED Qled، و یا OLED هستند. تلویزیون های LED و کیولد QLED و نانوسلNanoCell پایه LED دارند اما ساختار تلویزیون های اولدOLED کاملا متفاوت است.
تلویزیون های LED ال جی و سامسونگ
تلویزیون های LED موجود در بازار حالا چه آنهایی که ساخت شرکت ال جی و چه آنهایی که ساخت شرکت سامسونگ هستند دارای صفحه نمایش LCD بوده و برای روشنایی پیکسل های روی صفحه نمایش از نور پس زمینه استفاده می کنند. بسته به این که نور پس زمینه وآرایش لامپ های LED روی برد LED چگونه باشد به آنها Direct LED و یا Edge LED گفته می شود. در واقع تفاوتی در این زمینه بین تلویزیون های LED ال جی و سامسونگ وجود ندارد چون هر دو آرایش در انواع مدل های آنها استفاده می شود. اما از آنجایی که شرکت ال جی از صفحه نمایش های IPS با آرایش پیکسلی افقی استفاده می کند، زاویه دید در این تلویزیون ها بالاتر بوده و می توان بدون افت کیفیت تصویر از گوشه و کنار به آنها تماشا کرد. در تلویزیون های LED سامسونگ هم صفحه نمایش های VA با آرایش پیکسلی عمودی استفاده شده است که زاویه دید کافی ندارند و از گوشته و کنار به آنها تماشا شود کیفیت تصویر کاسته شده و سیاهی در تصویر ظاهر می شود اما در عوض روشنایی و کنتراست تصویر آنها از روبه رو فوق العاده است. با این توصیفات می توان گفت که هم تلویزیون های LED ال جی و هم تلویزیون های LED سامسونگ مناسب اند و آنچه در بین آنهاد تمایز ایجاد می کند نحوه استفاده است، برای مثال تلویزیون سامسونگ با زاویه دید کم برای یک خانواده پر جمعیت که از گوشه و کنار به تلویزیون تماشا می شود مناسب نیست چرا که تعداد کمی شانس آن را خواهند داشت که از روبه رو به صفحه نمایش تماشای کنند. برای تلویزیون های LED ال جی هم بدین صورت است که کنتراست و شفافیت تصویر آنها از روبه رو نسبت به تلویزیون های LED سامسونگ کمتر است البته نه تا این حد که تفاوت آنقدر چشمگیر باشد.
تلویزیون های کیولد QLED سامسونگ و نانوسلnanoCell ال جی ارتقا یافته تلویزیون های LED
در این اوخر شرکت ال جی و سامسونگ تلویزیون های نانوسل و کیولد را روانه بازار کردند. این فناوری ها به تلویزیون های LED اضافه شده و انقلابی را در نمایش تصویر و نمایش رنگ های متنوع و روشنایی صفحه نمایش ایجاد کردند. در واقع عملکردی تقریبا یکسان دارند . در تلویزیون های کیولد QLED از یک صفحه نازک با ذرات ریز غیر هم اندازه استفاده شده که میزان شدت نور را افزایش داده و نور را بر پایه نقطه کوانتومی انتشار می دهند و از طرفی این صفحه نازک کوانتومی میزان اشباع رنگ ها را افزایش می دهد. این فناوری QLED میزان نمایش رنگهای متنوع و روشنایی صفحه نمایش را افزایش داده و موجب ارتقای کارایی نمایش تصویر در تلویزیون های LED شده است که تحت عنوان کیولد QLED سامسونگ تولید شده و در بازار به فروش می رسند. درتلویزیون های LEd ال جی نیز یک صفحه نازک با ذرات نانو قرار گرفته که این ذرات نور را دقیقتر کرده و یا رنگ های ضعیف را از دایره نمایش حذف و یا آنها را تقویت می کنند، نتیجه این فناوری (NanoCell)، ارائه و نمایش رنگ های غنی و روشنایی صفحه نمایش است. تا اینجای کار، این تلویزیون ها بسیار به هم شبیه بودند ولی تفاوت های دارند که این تفاوت ها به صفحه نمایش به کار رفته در تلویزیون ها مربوط می شود مطابق آنچه در قسمت LED گفته شد فناوری نانوسل NanoCell بر روی صفحه نمایش ال جی IPS پیاده شده که زاویه دید بالایی دارند ولی فناوری کیولد QLED بر روی صفحه نمایش های سامسونگ پیاده شده که VA بوده و زاویه دید کم دارند بنابراین:
تلویزیون های نانوسل nanocell زاویه دید بالا و نمایش رنگ های متنوع و کنتراست مناسب دارند و تلویزیون های کیولد QLED زاویه دید کم، کنتراست و نمایش تصویر عالی را از روبه رو دارند. نکته جالی این است که چون ارتقا بر روی پایه این تلویزیون ها صورت گرفته است، همان تفاوت که در اوایل در نمایش تصویر بود ، حتی با ارتقای کیفیت و ارائه فناوری های جدید را باز به همراه خود دارند. در اینجا هم برتری وجود ندارد و درست مانند تلویزیون های LED انتخاب با خریدار و یا کاربر و نحوه استفاده از تلویزیون است.
تلویزیون اولد OLED یک فناوری کاملا متفاوت
تلویزیون های اولد نور پس زمینه ندارند و نور لازم برای پیکسل ها از خود صفحه نمایش تامین می شود. در واقع دو لایه آلی در صفحه نمایش قرار گرفته و یکی ابی و دیگری زرد است. با عبور جریان الکتریکی از این لایه الی نور لازم از ترکیب ابی و زرد تولید شده و و روشنایی پیکسل ها را تامین کرده و از طرفی با فیلتر رنگ که بعد از دو لایه قرار گرفته است نور را تجزیه و فیلتر می کند و از نور ابی و سفید روشنایی و رنگ قرمز و ابی و سبز تولید می شود. صفحه نمایش اولد چون نور پس زمینه ندارند یباریک تر طراحی می شوند. از مزیت های اولد نسبت به همه تلویزیون های موجود در بازار کنتراست بالا، روشنایی صفحه نمایش عالی، نمایش رنگ سیاه عمیق به واسطه مجزا عمل کردن پیکسل ها، خاکستری یکنواخت و... است. تلویزیون های اولد در حال حاظر از بهترین تلویزیون های موجود در بازار هستند.